Vrei să ai unghii sănătoase? 9 sfaturi pe care să le urmezi

Vrei să ai unghii sănătoase? 9 sfaturi pe care să le urmezi

Vrei să ai unghii sănătoase şi puternice? Ar trebui să urmezi câteva tratamente naturiste care le vor hidrata şi hrăni în profunzime. Mai mult, este recomandat să-ţi protejezi unghiile împotriva şocurilor mecanice dar şi împotriva agenţilor chimici care se regăsesc în detergenţi sau în alte soluţii de curăţat. Iată mai jos ce reguli să respecţi pentru a scăpa definitiv de unghii casante, care se rup şi se exfoliază!

1. Pentru unghii sănătoase, foloseşte ulei de măsline

Dacă ai unghiile subţiri, fragile şi casante, ar trebui să urmezi un tratament naturist pe bază de ulei de măsline extravirgin. Nu trebuie decât să masezi pentru 10-15 minute unghiile cu ulei de măsline folosindu-te pentru asta de un disc demachiant. Acest tratament trebuie urmat zilnic, timp de o lună. Atenţie! Spală-te bine pe mâini înainte de aplicarea uleiului, dar nu folosi apă fierbinte, ci doar călduţă. Temperaturile ridicate usucă excesiv pielea şi unghiile.

2. Foloseşte o cremă pentru cuticule

Dacă cuticulele cresc prea repede, se usucă şi crapă este cazul să iei măsuri. Foloseşte o cremă specială pentru cuticule care le va hidrata, le va înmuia, iar tu vei reuşi rapid să le îndepărtezi. În acest fel, vei avea unghii sănătoase şi îngrijite.

3. Poartă mănuşi de protecţie

Este indicat să porţi mănuşi atunci când speli vasele sau faci curăţenie în casă. În acest fel, îţi vei proteja pielea şi unghiile de efectul agresiv al produselor chimice pe care le foloseşti precum detrgenţi sau alte produse de curăţare.

unghii sanatoase oua

4. Consumă alimente bogate în biotină

Pentru a avea unghii sănătoase, dieta ta ar trebui să conţină alimente bogate în biotină – un element care ajută la întărirea unghiilor. Aceasta se regăseşte în ficat, ouă, cereale integrale, avocado, conopidă etc. De asemenea, poţi lua suplimente alimentare care conţin, printre altele, biotină.

5. Protejează unghiile de şocuri

Unghiile tale nu trebuie supuse şocurilor – ele nu sunt unelte cu care să desfaci capace sau dopuri, de exemplu. În caz contrar, se vor fisura, se vor exfolia şi chiar rupe.

6. Vrei unghii sănătoase? Atenţie la dietă!

Evident, pentru unghii sănătoase trebuie să urmezi o dietă bogată în vitamine, minerale şi elemente nutritive. Consumă legume şi fructe proaspete şi alege alimente bogate în vitamina A, vitamina E, vitamina C dar şi calciu – îi poţi lua din lapte şi produse lactate. Pentru unghii sănătoase şi puternice organismul are nevoie şi de proteine – le iei din ouă, lactate şi carne, de preferat pui şi curcan.

unghii sanatoase oja

7. Evită oja şi acetona

Lacul de unghii şi acetona care dizolvă aceasă vopsea sunt foarte periculoase pentru sănătatea unghiilor. Dizolvantul pe bază de acetonă ususcă excesiv, iar unghiile îşi pierd din elasticitate, devin rigide şi casante. Recomandat este să foloseşti ojă şi dizolvant o dată pe lună. Dacă nu, măcar caută în magazine produse care nu conţin printre ingrediente acetona!

8. Masează-ţi degetele şi unghiile

Masajul ajută la buna circulaţie a sângelui care irigă degetele şi unghiile şi oxigeneează, astfel, celulele. Unghiile tale vor fi stimulate în procesul lor de creştere. Iată încă o metodă de a avea unghii sănătoase.

9. Bea cât mai multă apă

Cu cât organismul tău este mai hidratat, cu atât unghiile tale vor fi mai sănătoase. Apa ajută la refacerea unghiilor uscate şi casante, la fel cum ajută părul şi pielea.

COMENTARII

Lasă un răspuns