Vrei să-l părăsești? 8 lucruri la care să te gândești înainte de...

Vrei să-l părăsești? 8 lucruri la care să te gândești înainte de a lua decizia

0 2006

De multe ori, se întâmplă să plecăm dintr-o relație, iar apoi să ne pară rău și să suferim din cauza unei decizii prost alese. Să te desparți de iubitul tău este foarte greu și, odată ce s-a întâmplat, lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel. Poate că motivele tale sunt foarte întemeiate, sau poate că încă nu ești foarte sigură de ceea ce-ți dorești. Înainte de a lua decizia finală gândește-te bine! Iată mai jos 8 lucruri pe care să le iei în considerare. Îți vor face alegerea, oricare ar fi ea, mai ușoară.

 

1. Este abuziv?

Dacă la această întrebare, răspunzi „DA” atunci lucrurile sunt foarte clare. Nu lăsa niciodată un bărbat să te abuzeze psihic sau fizic!! Despre abuzul fizic nu mai trebuie să vorbim, știe toată lumea ce înseamnă. Abuzul psihic însă presupune ca bărbatul de lângă tine să te jignească frecvent, să te insulte, să îți vorbească foarte urât, să te șantajeze, să te amenințe, să-ți interzică să faci anumite lucruri sau să-ți exprimi ideile și părerile. Abuz înseamnă și să încerce să te izoleze de familie și prieteni. Așa ceva nu trebuie să accepți nici măcar o clipă!

2. Ideea de a-l părăsi a venit spontan?

Ideea de a-l părăsi a venit ca o reacție bruscă, ca urmare a unui eveniment anume? Dacă răspunsul tău este „DA”, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a face pasul. Deciziile de moment sunt, de cele mai multe ori, decizii proaste. Judecăm lucrurile sub influența nervilor, a stresului etc. Și exagerăm foarte mult. Înainte de a te decide ce vei face cu relația ta, calmează-te și judecă lucrurile limpede și cât mai obiectiv.

3. Chiar aveți o problemă reală?

Gândește-te așa: dacă îl părăsești se vor sfârși toate problemele tale? Poate ești doar plictisită de viața alături de el, iar relația voastră ar avea nevoie de o resuscitare. Vorbește cu iubitul tău despre asta. S-ar putea ca și el să fie la fel de plictisit ca și tine și trebuie să faceți ceva pentru a revigora relația.

cuplu inima despartire4. Relația cu el te face fericită în marea majoritate a timpului?

Nu vei fi fericită 100% în nici o relație, pentru că oamenii au calități dar și defecte. Dacă, de cele mai multe ori, când te gândești la bărbatul de lângă tine, te simți fericită, ar trebui să eviți să iei vreo decizie proastă.

5. Ai încercat tot posibilul pentru a salva relația voastră?

În zilele de azi, oamenii de despart din ce în ce mai repede și își caută alți parteneri. Ește ușor să-ți spui că omul de lângă tine nu este perfect deci, ar trebui să cauți altul. Însă, este foarte posibil ca tot schimbând partenerii, să rămâi, în cele din urmă, singură. Luptă pentru ralația ta, fă tot posibilul să meargă. Dacă nu este posbil, măcar pleci cu inima împăcată. În acest fel, nu te vei gândi niciodată că, poate, nu ai încercat suficient.

6. Tu ai luat decizia sau te-a influențat cineva?

Este foarte important să te gândești la acest aspect. Este decizia ta proprie sau cineva ți-a spus că așa ar trebui să procedezi? Important este ce simți și ce gândești tu, nu cei din jur. Binevoitori se găsesc mulți, dar când vei rămâne singură nu va veni nimeni ca să-i plângi pe umăr. Câteodată, chiar și cele mai bune intenții venite din partea prietenilor sau familiei pot fi, de fapt, idei proaste.

cuplu despartire7. Vrei să trăiești fără el sau vrei ca el să se schimbe?

Se spune că oamenii nu se mai schimbă, dar nu este adevărat. Cei mai mulți dintre ei nu știu că trebuie s-o facă pentru că nu le spune nimeni asta. Gândește-te foarte bine dacă vrei să trăiești fără bărbatul de lângă tine sau doar îți dorești ca el să-și schimbe comportamentul. Dacă sunt lucruri pe care ai vrea ca el să nu le mai facă sau să le mai spună, explică-i și s-ar putea să înțeleagă.

8. Trăiți sub același acoperiș dar duceți vieți separate?

Într-o relație de lungă durată, se întâmplă, uneori, ca partenerii să trăiască împreună dar, totuși, separat. De multe ori, iubirea nu dispare brusc, ci încet, pe nesimțite..iar, într-o zi, te trezești că stai și dormi lângă un străin. Dacă te afli într-o astfel de situație, ești îndreptățită să te desparți de iubitul tău, dar dacă împărtășiți valori comune, aveți planuri de viitor împreună, gândește-te bine la ce vei lăsa în urmă.

COMENTARII

Lasă un răspuns