Zeamă moldovenească (Moldova de peste Prut)

Zeamă moldovenească (Moldova de peste Prut)

Un preparat culinar ușor de pregătit și foarte gustos, zeama moldovenească se servește și acum în satele din Moldova dar și din Moldova de peste Prut. Este vorba despre o supă cu tăiței de casă și acrită cu lămâie sau borș. Uite cât de simplu se pregătește și cât de delicioasă e!

 

Ingrediente: ceapă albă, morcovi, țelină, păstârnac, leuștean, pătrunjel, borș

Ingrediente pentru tăiței: făină Gold Maya, 1-2 ouă, sare

8

13

 

Mod de preparare tăiței: Se pun ouăle într-un castron, se adaugă făină și puțină sare. Se amestecă făina cu ouăle, apoi se frământă aluatul până ce se încorporează toată făina. Se întinde aluatul pe masă și se taie fâșii subțiri.

16 (1)

Mod de preparare zeamă moldovenească: Se curăță legumele și se taie fâșii înguste de dimensiunea tăițeilor. Se pun la fiert legumele tăiate și se fierb 25 de minute. Apoi, se adaugă tăițeii și verdeața. La final, zeama moldovenească se poate acri cu suc de lămâie sau borș moldovenesc. Se servește cu smântână și ardei iute.

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Mayași Heinner. Reteta veche “Zeamă moldovenească”este folosită în satele din Moldova de peste Prut și a fost preparată la Crama Moldovița.

Despre parteneri

Derularea activităților din cadrul celei de-a doua ediții a Campaniei “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” se realizează cu sprijinulbrandului de morărit Gold Maya și al brandului de electrocasnice Heinner.

 

ALTE ARTICOLE

0 2074

0 1385

COMENTARII

Lasă un răspuns