Pregăteşte-ţi silueta pentru Sărbători! 4 salate de crudităţi
Deşi ne aflăm în plin sezon rece, asta nu înseamnă că salatele din crudităţi trebuie să lipsească di meniul tău. Sunt extrem de sănătoase, pline de vitamine, minerale şi nutrienţi, te ajută în procesul de detoxifiere al organismului şi, mai mult, te scapă şi de kilogramele în plus. Include cel puţin o salată în meniul tău zilnic, iar de Sărbători vei putea îmbrăca o rochie sexy, fără să-ţi faci griji în ceea ce priveşte silueta ta. Iată 4 reţete care te vor ajuta să arăţi impecabil la orice petrecere ai merge.
Salată mixtă
Ingrediente: salată Radicchio Rosso, 2 cartofi, 3 morcovi, costiţă afumată, brânză feta, rucola, varză roşie, ceapă, ulei de măsline extravirgin, sare şi piper
Mod de preparare: Fierbe cartofii şi morcovii în apă cu sare, apoi toacă-i şi pune-i într-un vas de salată. Toacă mărunt o bucată de varză roşie, apoi rucola şi ceapa şi adaugă-le lângă legumele fierte. Taie cubuleţe costiţa şi brânza şi amestecă-le cu legumele, apoi asezonează cu ulei de măsline, sare şi piper.

Salată cu roşii cherry
Ingrediente: salată Scarola, andive, salată verde, salată roşie, roşii cherry, oţet de mere, ulei de măsline extravirgin, sare şi piper
Mod de preparare: Rupe salata în bucăţi mici. Spală andivele, taie-le cotorul şi curăţă-le primele frunze. Apoi, trece-le printr-un jet de apă rece şi toacă-le. Adaugă şi roşiile tăiate pe jumătate şi toarnă deasupra conţinutul unui dressing preparat din oţet de mere, ulei de măsline, sare şi piper.

Salată Caesar
Ingrediente: 1 piept de pui, 1 salată iceberg, frunze de rucola, 2 felii de pâine albă, parmezan, lămâie, ulei de măsline extravirgin, sare şi piper
Mod de preparare: Frige pieptul de pui pe grill, pe ambele părţi, apoi, după ce se răceşte, taie-l felii subţiri. Curăţă pâinea de coajă şi taie-o cubuleţe, apoi prăjeşte-le într-o tigaie cu puţin ulei de măsline până devin crocante. Aşază aceste ingrediente peste salata ruptă în bucăţi şi frunzele de rucola, rade parmezanul şi asezonează cu suc de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper.

Salată de crudităţi cu şuncă
Ingrediente: salată Pan di Zuchero, salată roşie, morcovi, roşii cherry, sfeclă roşie, felii de suncă de Praga, lămâie, sare
Mod de preparare: Taie toate legumele în bucăţi mici, roşiile în jumătăţi, iar morcovul dă-l prin răzătoare. Amestecă legumele într-un bol, stropeşte-le cu zeamă de lămâie, iar pe deasupra aşază şunca tăiată în fâşii subţiri. Pentru mai mult gust, poţi prepara un dressing din muştar, piper, suc de lămâie, sare şi pătrunjel verde.








































