Greşeli de beauty pe care să NU le mai faci la plajă

Greşeli de beauty pe care să NU le mai faci la plajă

0 436
femeie la plajă

Dacă te pregătești de o vacanță la plajă, iată câteva lucruri pe care NU ar trebui să le mai faci dacă ții la frumusețea și sănătatea ta. Sunt sfaturi simple dar pe care nu le urmăm niciodată întocmai. Iar urmările greșelilor noastre se văd unele dintre ele pe loc, altele în timp…

Nu foloseşti cremă cu factor de protecţie solară

Crema de protecţie solară ar trebui să fie de nelipsit din bagajul de vacanţă. Indiferent dacă pleci la mare sau la munte, razele ultraviolete sunt un real pericol pentru sănătate. Îţi afectează pielea, tenul, ochii şi părul. Prin urmare, protejează-te folosind produse din game renumite şi cu factor anti UV cât mai ridicat. Produsele cosmetice cu factor de protecţie solară îţi menţin pielea hidratată, previn apariţia prematură a ridurilor dar şi apariţia unor afecţiuni dermatologice. Printre cele mai periculoase se numără cancerul.

Nu ştii cum să te machiezi

La plajă tenul nu ar trebui încărcat cu produse de machiaj. Motivul? Din cauza transpiraţiei, fondul de ten se va scurge sau se va strânge lasând vizibile ridurile de pe frunte, din zona ochilor şi a gurii. Rimelul va curge, iar pudra va deveni o mâzgă lipicioasă pe faţa ta. Toate impurităţile vor înfunda porii pielii şi rişti să te trezeşti cu inflamaţii sau puncte negre. Foloseşte doar cremă cu factor de protecţie, sau o loțiune sau un spray şi, eventual, un rimel waterproof. 

Nu te hidratezi suficient

Încearcă să bei cât mai multă apă. Nu numai la plajă, ci pe tot parcursul zilei. În acest fel, vei evita deshidratarea care afectează direct elasticitatea tenului şi a părului. Cel puţin doi litri pe zi ar trebui să bei pentru o hidratare optimă a organismului: apă, ceai verde, sucuri naturale fără zahăr sau îndulcitori.  În acelaşi timp, te poţi hidrata şi extern prin folosirea cremelor pentru faţă şi corp. De exemplu, cele de la Rilastil, care sunt recomandate pentru orice tip de ten. Însă orice cremă hidratantă este bună atâta vreme cât se potriveşte tipului tău de ten. De exemplu, un  ten uscat va avea nevoie de un produs care să penetreze adânc stratul pielii, în timp ce un ten cu tendinţă de îngrăşare va avea nevoie de un produs uşor şi fluid.

Foloseşti uleiuri care ard pielea

Multe femei fac o greșeală fatală pentru ten dar și pentru sănătate atunci când se expun la soare: folosesc ulei pentru bronzat. Ce nu știu ele este faptul că uleiul, odată aplicat se încinge iar pielea se arde. Un exemplu de ASA NU ar fi uleiul de măsline folosit des, din păcate. Iar urmările sunt dezastruoase căci acest produs se încinge la fel cum o face într-o tigaie, În contact cu pielea se prfodus arsuri unele dintre cele mai grave. Nu mai spunem că un astfel de obicei atât de nociv poate declanșa nu numai arsuri ci și cancer de piele.

Poartă o pălărie cu boruri mari care să-ți umbrească fața

Nu-ţi protejezi ochii şi părul de razele UV

Și părul trebuie protejat împotriva razelor UV! La plajă, când te expui la soare ar trebui să porți o pălărie cu boruri largi care să-ți umbrească fața dar să-ți acopere și părul. Ochii ar trebui protejați cu ochelari de soare. În acest fel razele nu te vor deranja, nu te vei încrunta și nu vei face riduri.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns