Reţetă românească: Colăcei pentru colindători

Reţetă românească: Colăcei pentru colindători

0 2700

Sărbătorile de iarnă îţi aduc în prag colindătorii, iar dacă vrei să respecţi tradiţiile româneşti va trebui să le oferi acestora colăcei. Dacă te-ai hotărât să-i prepari acasă, iată mai jos o reţetă simplă şi rapidă pe care s-o încerci!

Ingrediente: 700 ml apă caldă, 1 kg făină albă calitate superioară Gold Maya BL00, 2 linguri drojdie uscată, 1 lingură de sare, 1 lingură zahăr, 3-4 linguri ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare:

Aluatul de colăcei se prepară aproximativ la fel ca aluatul de pâine, doar că este puţin mai tare. Se pregăteşte mai întâi maiaua în felul următor: în apa caldă se dizolvă drojdia, apoi se adaugă zahărul şi 4-5 linguri de făină Gold Maya. Se lasă 10-15 minute să facă spumă şi să fermenteze. Apoi, se pun uleiul şi sarea şi se amestecă bine. Următorul pas: se pune restul de făină şi se frământă aluatul bine. Se scoate pe masă şi se continuă frământarea încă 10-15 minute, adăugând făină dacă este nevoie, până ce aluatul devine cât mai ferm şi nelipicios (este gata atunci când nu e mai lipeşte de masă sau de mână). Se lasă la crescut şi odihnit aproximativ 30-40 de minute.

pregatire colacelDupă ce aluatul a dospit se începe modelarea colăceilor în felul următor: din aluat se taie bucăţi de aluat cam de mărimea unui pumn mai mic. Fiecare bucată de aluat se modelează sub forma unei baghete subţiri, uniforme, de aproximativ 65 cm-1metru, de grosimea unui deget, uniformă. Pentru colăceii preparaţi pentru colindători, fiecare baghetă se poae împleti în 2 sau în 4, apoi se prind marginile, realizând colăcelul în formă de cerc. Se pun în tăvile unse cu puţin ulei şi se lasă 10-15 minute la crescut. Se coc timp de 30 de minute la 200 de grade. După ce se scot din cuptor se pot unge cu puţin ulei, pentru luciu.

Despre campanie:

Campania de comunicare online „Cultura şi tainele pâinii” este derulată de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya în perioada iunie 2014-mai 2015.

COMENTARII

Lasă un răspuns