Cum aplici corect mascara pentru gene super lungi şi dese

Cum aplici corect mascara pentru gene super lungi şi dese

0 3906
femeie cu gene false care zambeste si miroase un buchet cu flori

Folosim rimelul de fiecare dată când ne machiem, însă nu întotdeuna îl şi aplicăm corect. Există în cazul său anumite reguli, iar dacă nu le respecţi, obţii un efect dezastruos ce-ţi ruinează întregul machiaj: gene lipite, încărcate, grele, ciufulite şi dezordonate. Află mai jos cum se procedează!

Foloseşte ondulatorul de gene  – Aşa cum părul prinde volum atunci când îi definim buclele, tot aşa şi genele vor părea mai lungi şi mai dese dacă foloseşti ondulatorul – un accesoriu foarte simplu de folosit şi foarte practic, mai ales dacă îţi doreşti un machiaj sofisticat. Această mică ustensilă ar trebui nu lipsească din arsenalul tău de frumuseţe. Alege ondulatorul clasic, cel cu mâner ca de foarfecă şi bandă de cauciuc la capete. Este mult mai sigur faţă de cel cu baterii, mai ales dacă eşti începătoare.

Piaptănă genele

Dacă nu ai încercat până acum, este cazul s-o faci! Cumpără o perie pentru gene şi foloseşte-o de fiecare dată înainte şi după ce ai aplicat rimelul. Peria va „înfoia” genele, le va curba (dacă are o formă curbă, rotunjită) va dezlipi firele lipite şi le va „aerisi”. Vei observa că genele tale vor prinde un uşor volum. Repetă procedeul şi după ce ai aplicat rimelul, deoarece peria va elimina excesul de mascara, iar genele nu vor rămâne încărcate.

Aplică două straturi de mascara  – Recomandat este să aplici doar două straturi de mascara şi nu mai multe. Dacă exagerezi, genele se vor încărca, vor deveni „grele”, se vor lipi între ele, iar efectul va fi unul dezastruos. În ciuda acestui sfat, există foarte multe femei care folosesc mascara în exces din dorinţa de a-şi alungi cât mai mult genele. Din păcate, nu reuşesc decât să stârnească zâmbete răutăcioase celor din jur deoarece efectul este unul care lasă mult de dorit.

Nu te grăbi – Nu te grăbi când aplici rimelul şi încearcă să ai mişcări cât mai precise. Porneşte de la rădăcină către vârfuri printr-o mişcare lină, dar fermă. Dacă te grăbeşti, rimelul nu va acoperi în întregime genele, iar acestea nu vor fi puse 100% în valoare. Am observat că există femei care în loc să aplice rimelul pe toată lungimea genelor, îl aplică doar în zona vârfurilor. Greşit! Un alt motiv pentru care nu ar trebui să te grăbeşti este faptul că rişti să te murdăreşti, iar rimelul este destul de greu de îndepărtat, mai ales dacă este waterproof.

Foloseşte o mascara cremoasă

Rimelul este de foarte multe feluri, însă unul mai gros şi mai cremos te va ajuta să obţii efectul de gene lungi, dese şi curbate. Pe de altă parte, dacă alegi mascara subţire, fluidă, genele s-ar putea să se lipească între ele, iar tu vei obţine nedoritul efect de „picioare de păianjen”. Este foarte important ca o dată la două, trei luni să faci o pauză de mascara pentru ca genele tale să se refacă. Să nu uităm că rimelul conţine pigmenţi puternici şi foarte multe chimicale care le afectează. Dacă nu le oferi o perioadă în care să se regenereze, să nu te mire când vei observa că încep să-ţi cadă, să se rărească şi să aibă un aspect tern şi pleoştit. Recomandat este să renunţi la mascara timp de 5-7 zile.

În tot acest timp, cât oferi genelor tale o pauză binemeritată, încearcă mai multe tratamente naturiste care le vor revigora şi le vor grăbi procesul de creştere. Foloseşte ulei de ricin, vitamina A, vitamina E sau ulei de măsline. Recomandat este să aplici pe gene unul dintre aceste uleiuri seara, înainte de culcare. Poţi opta şi pentru un amestec între aceste ingrediente minune. După câteva zile vei observa diferenţa! Vei avea gene mai lungi, mai groase şi mai dese.

Sursa foto: Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns