În această toamnă se poartă rochiile cu pliuri, decolteu adânc şi umeri...

În această toamnă se poartă rochiile cu pliuri, decolteu adânc şi umeri goi

0 4113
femeie in pardesiu roz pe strada

Chiar dacă vremea nu ţine cu noi, iar temperaturile au scăzut considerabil, rochiile n-ar trebui să lipsească din ţinuta noastră de toamnă. Mai ales că anotimpul rece vine cu noutăţi. Astfel, trendurile aduc în prim plan modelele din catifea, piele naturală, vinil, dantelă şi brodeii.  De asemenea, se remarcă rochiile cu pliuri, decolteu foarte adânc, cele cu umeri goi sau mâneci extrem de lungi. Iată mai jos topul celor mai spectaculoase rochii care se poartă în acest sezon!

1. Rochii din catifea

Catifeaua este materialul vedetă al sezonului rece şi, cum era de aşteptat, s-a regăsit în majoritatea colecţiilor care au fost prezentate pe marile podiumuri internaţionale de modă. Au putut fi observate rochii şi fuste din catifea în culori uni, cu imprimeuri sau accesorizate cu dantelă sau broderie. De asemenea, ţinutele s-au remarcat şi datorită croielilor inedite: cu umeri asimetrici, fără umeri, cu mâneci extrem de lungi, decupaje îndrăzneţe etc. Vorbim despre un material elegant, cu o textură fină, delicată şi expresivă, care îţi conferă aerul unei femei misterioase, dar în acelaşi timp puternice şi stăpâne pe sine. Rochia din catifea a fost prezentă în colecţiile Ralph Lauren, Fendi, Phillip Lim şi alţii. Dacă te tentează, pe acest site vei găsi modele clasice dar extrem de elegante, care se vor potrivi perfect unui eveniment de seară.

2. Rochii şi fuste cu pliuri

Ne este foarte cunoscut acest model, deoarece pliurile s-au regăsit şi în tendinţele verii. Nu este, deci, nici o surpriză faptul că se menţin în actualitate şi, mai mult de atât, se numără printre cele mai importante trenduri toamnă-iarnă 2016-2017. Vorbim despre pliuri subţiri, mărunte, fine şi delicate, care au fost adoptate în colecţiile Valentino, Roksanda, Alessandro Michele şi altele. Pliurile apar în colecţiile de rochii, fuste dar şi bluze.

3. Rochii din piele sau vinil

Şi pielea naturală se menţine în actualitate, însă o noutate o reprezintă rochiile din materiale sintetice precum vinilul. Poate că nu este chiar pe placul tuturor, dar acest material în vogă în anii `80 te va scoate în evidenţă şi va conferi ţinutei tale un aer tineresc şi rebel. În acest sezon rece poţi opta pentru rochii sau fuste confecţionate şi din piele întoarsă. Din piele sunt fabricate extrem de multe produse vestimentare. Pe lângă rochii şi fuste vedem în magazine pantaloni, salopete, jachete, tunici, pardesie etc.

4. Rochii şi fuste peste sau până la genunchi

În această toamnă se observă apariţia rochiilor şi a fustelor de lungime medie, până la genunchi sau sub genunchi, precum cele de aici. Vorbim atât despre modele clasice, office, cât şi casual. Iar dacă ne referim la croială, vom remarca fustele conice, fustele şi rochiile sub forma literei A, dar şi cele cu croială dreaptă. Materialele sunt groase, iar aici amintim catifeaua, pielea naturală şi pielea întoarsă, dar şi extrem de subţiri şi fluide precum dantela şi broderiile.

5. Dantelă şi broderii

Dantela şi broderiile au fost la modă în anul 2015 şi au revenit în forţă în această primăvară. Rochiile astfel acesorizate se menţin şi în sezonul rece, dantela şi broderiile fiind unele dintre cele mai importante trenduri ale toamnei. Aceste modele se adresează cu precădere unor evenimente de seară, completând ţinute elegante şi sofisticate. Îţi vor conferi un aer delicat, feminin şi senzual, deci poartă-le cu încredere!

6. Culori metalice şi aplicaţii strălucitoare

Dacă te gândeşti deja la petrecerea de Revelion, află că în acest sezon rece în topuri se regăsesc rochiile în culori metalice sau accesorizate cu aplicaţii strălucitoare precum paietele. Vorbim despre rochii elegante, sofisticate, glam, care te vor scoate din anonimat şi te vor transforma în vedeta oricărei petreceri. Culorile metalice precum argintiu, auriu sau cupru concurează cu succes clasicul negru sau roşu al rochiilor de seară sau cocktail. Paietele strălucitoare ocupă şi ele un loc fruntaş în clasamentul accesoriilor. Au apărut în 2015, s-au menţinut în primăvara lui 2016 şi iată că le observăm şi în acest sezon rece.

7. Rochii cu decolteu extrem de adânc

Trebuie spus de la bun început că aceste rochii nu vor avantaja orice siluetă. Şi, evident, nu orice femeie va avea curajul să le poarte. Sunt modele îndrăzneţe, sexy, senzuale, lasă destul de mult vederii şi sunt şi destul de dificil de purtat. Însă, rochiile cu astfel de decolteuri, care ajung, de cele mai multe ori, până în linia taliei, se află în tendinţele anotimpului.

8. Rochii cu umeri goi sau asimetrici

Anul acesta se observă apariţia rochiilor cu umerii goi, cu umeri asimetrici sau cu o singură mânecă. Putem spune că astfel de modele, care ne trimit cu gândul la moda anilor `80, sunt unele dintre cele mai în vogă ale sezonului rece. De exemplu, modelul din colecţia Lanvin, pe care îl poţi observa în fotografia de mai sus. Rochia are doar o singură mânecă, coboară peste genunchi, prezintă o crăpătură laterală destul de adâncă dar nu exagerată şi este accesorizată în zona taliei, în partea laterală, cu o fundă.

9. Rochii şi fuste cu crăpătură laterală

Şliţul lateral, adânc, ce lasă vederii aproape întreg piciorul revine în acest sezon dar…puţin mai cuminte. Pe marile podiumuri de prezentare au fost observate colecţii de fuste şi rochii cu crăpătură adâncă, laterală, dar fără să fie exagerate sau vulgare. Aceste modele, extrem de sexy şi provocatoare, au putut fi observate în colecţiile Rochas, Monse, Mugler şi alţii.

10. Rochii cu decupaje

Decupajele sunt în sezonul toamnă-iarnă 2016-2017 un trend nu foarte important dar prezent, totuşi, pe podiumurile de modă internaţionale. Ne cam trimit cu gândul la zilele călduţe de primăvară, un motiv să ne gândim că această tendinţă va fi în vogă abia la anul. Însă, deşi puţini designeri le-au adoptat, decupajele pot fi văzute în colecţiile Roberto Cavalli, Victoria Beckham sau Proenza. Nouă nu ne plac în mod special şi nici nu avantajează orice siluetă.

11. Rochii şi fuste petrecute

Un alt trend de actualitate, care merită atenţia noastră, îl reprezintă modelele de  rochii şi fuste petrecute. De exemplu, modelul din colecţia Victoriei Beckham sau cel din colecţia Vera Wang. Nu ne este chair necunoscut acest model, el fiind în vogă şi în anii trecuţi. Materialele petrecute şi în straturi, care se înfăşoară delicat în jurul corpului, îţi dau senzaţia de căldură şi confort, fiind perfecte pentru zilele mohorâte de toamnă, când temperaturile de afară sunt scăzute.

12. Rochii cu volane

Un alt stil prezentat în colecţiile toamnă-iarnă 2016-2017 îl reprezintă volanele, însă rochiile astfel accesorizate au fost adoptate de un număr destul de restrâns de designeri. Se pare că nu sunt pe placul tuturor. Recunoaştem, nici noi nu ne dăm în vânt după astfel de modele care ne duc mai degrabă cu gândul la zilele călduroase şi însorite de vară. Iar asta, poate din cauza materialelor viu colorate, precum cele folosite de Gucci, sau transparente şi foarte uşoare, precum cele din colecţia Valentino.

13. Modele transparente

Iată un alt stil care nu va fi pe placul tuturor, dar care a prins avânt şi se numără printre tendinţele sezonului rece. Rochiile transparente au fost vedetele anului 2015 şi revin în forţă în această toamnă. Este adevărat că lasă foarte mult vederii, însă poţi alege modele mai cuminţi. Inspiră-te din colecţiile Bleumarine, Mulberry sau Philosophy.

14. Rochii cu mâneci foarte lungi

Aceste rochii au mânecile atât de lungi încât îţi acoperă în întregime palmele şi degetele. Unele modele prezintă mâneci care ajung până în dreptul genunchilor, precum cel din colecţia Jacquemus. Aceste rochii nu sunt foarte practice, însă o astfel de apariţie nu va rămâne neobservată. Îţi vor da aerul unei femei nonconformiste, căreia îi place să iasă din tipare.

Sursa foto: Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns