Rețetă dobrogeană: chifteluțe din pește alb
Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis şi a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul proiectului. Mimi îţi spune ce ai de făcut pentru a găti o masă gustoasă ca la mama acasă! Ascult-o pe Mimi!
Rețeta ”Chifteluțe din pește alb” a fost primită de la Adrian Buzoianu, autorul cărții “Reţetele bunicului”.
Ingrediente:
(cantitate pentru 10 porţii)
1. Peşte alb cu cap 0,500 kg
2. Pâine albă 0,100 kg
3. Ouă 0,050 kg – 1 ou
4. Verdeaţă 0,050 kg
5. Ulei 0,150 litru
6. Ceapă 0,150 kg
7. Faină 0,100 kg
8. Piper 0,001 kg
9. Sare 0,030 kg
Modul de preparare :
Peştele alb se spală, se curăță, după care se înmoaie pâinea albă în apă. Dupa ce s-a înmuiat, pâinea se stoarce bine de apa. Verdeata se spala bine.
Ceapa se curăță și se spală. Piperul se macină. Se amesteca toate intr-un vas si se toaca la masina de tocat carne cu sita deasa.
După ce s-a tocat, se presară făină pe masa de lucru, se formează chiftelele, se dau prin făină și se bat puțin în palme. Chiftelele se pun la prăjit în ulei incins și se prăjesc pe ambele părți.
Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.