Rețetă germană: Coaste de porc fripte la grătar
O rețeă simplă, foarte ușor de preparat și extrem de gustoasă, coastele de porc fripte la grătar vor fi preferatele gurmanzilor care se vor aduna la masă. Este o mâncare tradițională bavareză pe care ai putea să o încerci și tu. Dacă te-ai hotărât să prepari altceva față de ceea ce gătești de obicei, uite ce ai de făcut!
Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa şi Casa de Vinuri Alese. În septembrie, Restaurantul partener al proiectului este Berăria Bierhaus67. Reţeta germană „Coaste de porc friptte la grătar” a fost oferită şi preparată de Bierhaus67 şi poate fi degustată zilnic la Berăria Germană din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67.
Ingrediente:
2 coaste de porc, vin roșu, ulei Arpis, sare, usturoi, măghiran, salvie, ierburi provensale (oregano, cimbru, busuioc, salvie, levănțică, rozmarin)
Mod de preparare:
Se face o marinată din vin roșu, condimente și ulei Arpis, în felul următor: se pune o ceașcă și jumătate de vin într-un bol, se adaugă 2 lingurițe de ulei Arpis și câțiva căței de usturoi tocați. Apoi, se adaugă condimentele (măghiran, salvie, ierburi provensale etc). S ecompletează cu sare și piper și se amestecă bine. Se lasă coastele de porc la marinat timp de 24 de ore, la rece; apoi se frig pe grătar, pe ambele părți timp de 25 de minute. Coastele de porc se servesc cu sos barbecue.
Secretul bucătarului:
- Pentru ca sosul marinat să pătrunda bine în carne, se înțeapă suprafața cărnii cu o furculiță.
- Pentru un plus de aromă, condimentele se taie cât mai mărunt.
- Carnea se întoarce periodic în sosul marinat, pentru a se pătrunde uniform.
- Vinul din marinată poate fi înlocuit cu bere pentru a frăgezi carnea de porc.
Partenerul principal
Partenerul principal al programului de educaţie culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conţine făină de mălai, făină din grâu, griș, oțet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.
Sponsor
Gama de articole, marca DeKassa, destinată preparării şi servirii mesei cuprinde vase pentru gătit, cuţite, tacâmuri, vase şi veselă din porţelan şi ceramică şi multe alte accesorii importante în bucătăria modernă.
Partener
Casa de Vinuri Alese este o companie de nişă specializată în comercializarea segmentului de vinuri Premium şi caracterizată prin unicitate, pasiune şi ambiţia de a face lucrurile perfect. Gama de vinuri oferită de companie se bazează pe vinuri Premium importate din Italia. Deviza companiei: Experţii vinului italian.
Restaurantul gazdă:
Bierhaus67 este o berărie germană cu bere și ambianță autentic bavareză. Pentru iubitorii mâncărurilor de proveniență germană, berăria oferă un meniu german cu prețuri accesibile. Ciolanul de porc servit cu varză călită și cârnații tradiționali bavarezi care merg bine cu salata de cartofi sunt printre preferatele clienţilor.












































