Tochitură Ardelenească
Reţeta ”Tochitură ardelenească” face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta a fost primită de la Castelul Printul Vanator și Dracula, Turda, Jud. Cluj (Ardeal), a fost preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) și poate fi degustată în cadrul restaurantului, la un preț promoțional. Vrei să te delectezi cu o mâncare tradițional românească? Mimi îți spune ce ai de făcut! Ascult-o pe Mimi!
Ingrediente
- ceafa de porc 230 gr
- ulei 150 gr
- sare, piper
- boia de ardei dulce
- usturoi
- faina de malai 140 gr
- ou
- branza de burduf 50 gr
Ceafa de porc condimentată cu sare și piper se taie bucățele, se călește bine în uleiul Arpis încins până când scade bine, se adaugă la final usturoi, boia și se trage de-o parte. Se face o mamaliguță bună pe care o asezăm pe platou, peste ea punem doua felii din brânză de burduf, la mijloc un ochi făcut la tigaie și alături carnea cu puțină grăsime lăsată prin prăjire.
Despre Castelul Prințul Vânător și Dracula
Construit și decorat într-un stil ce te duce la granița dintre arhaic și modern, Complexul Turistic CASTELUL PRINȚUL VÂNĂTOR ȘI DRACULA, te transpune într-o lume de poveste. Complexul dispune de camere și apartamente mobilate păstrând caracteristicile perioadei medievale și cuprinde saună, aer condiționat și parcare privată. La cerere, complexul organizeaza partide de vanatoare, dar oferă și pachete balneo pentru mai multe tipuri de vizitatori. Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.