Reţetă indiană: Pui în sos dulce-acrişor (Murgh Makami)

Reţetă indiană: Pui în sos dulce-acrişor (Murgh Makami)

0 1372

Îţi doreşti să prepari o mâncare exotică, cu care să-ţi dai gata invitaţii la masă? Încearcă o reţetă tradiţională indiană cu pui! Este un adevărat deliciu culinar şi se pregăteşte extrem de uşor. Mimi îţi spune ce ai de făcut! Ascult-o pe Mimi!

 

Dacă te-ai săturat de mâncărurile tradiţionale româneşti pe care le poate pregăti oricine, poţi încerca să pătrunzi în tainele bucătăriei indiene. Puiul în sos dulce-acrişor se pregăteşte rapid şi fără mare efort. Singura condiţie este să cumperi condimentele necesare, pe care le găseşti aproape în orice supermarket sau hypermarket.

Ingrediente:

1 kg pui;

Jumătate de kilogram roşii proaspete sau piure;

2 cepe (pastă);

3 linguriţe de zahăr;

Chilli roşu, după gust;

1 linguriţă frunze de mentă;

200 grame smântână;

Jumătate de linguriţă cardamom pudră;

2 seminţe de cinnamon;

4 cuişoare;

5 frunze de cardamom;

1 linguriţă pastă de usturoi şi ghimbir;

5 linguri ulei Arpis

 

Mod de preparare:

Roşiile se fierb împreună cu cardamom-ul, pasta de usturoi şi ghimbir până devin piure. Separat, într-o tavă se pun 4 linguri de ulei. Peste uleiul Arpis încins se adaugă puiul şi se pune la înăbuşit la foc mic. Când puiul capătă culoare, se adaugă piureul de roşii şi pasta de ceapă şi se lasă pe foc timp de cinci minute. Se adaugă restul ingredientelor şi se lasă în continuare pe foc timp de 10 minute. La sfârşit, se adaugă smântână şi ghimbir.

Reţeta indiană a fost oferită şi preparată de Taj restaurant şi poate fi degustată zilnic, în cadrul restaurantului din Calea 13 septembrie, nr. 127-130, sector 5, Bucureşti.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educaţie culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conţine făină de mălai, făină de grâu, griş, oţet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Restaurantul gazdă

În ianuarie, programul de educaţie culinară este sprijinit de restaurantul indian Taj. Taj Restaurant reprezintă de 11 ani bucătăria indiană în Bucureşti, câştigând în ultimii doi ani titlul de „Cel mai bun restaurant indian din Bucureşti”, decernat în cadrul concursului Eating&Drinking Awards. În 2010, Restaurantul Taj a câştigat premiul „Cel mai popular restaurant din Bucureşti”.

Programul de educaţie culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este iniţiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis şi Kotanyi România.

COMENTARII

Lasă un răspuns