4 sfaturi utile ca să alegi cea mai potrivită maşină de tocat...

4 sfaturi utile ca să alegi cea mai potrivită maşină de tocat carne

masina electrica de tocat carne de la philips

Nu trebuie să fii un master chef pentru a avea o bucătărie modernă şi complet utilată. Iar printre aparatele electrocasnice de bază trebuie să se regăsească și o mașină electrică de tocat carne. Este esențială atunci când pregătești sarmale, cârnați, chiftele și alte preparate culinare pe bază de carne tocată. Însă, în magazine găsești o ofertă atât de variată, încât nici nu mai știi ce să alegi. Iată mai jos la ce trebuie să fii atent ca să cumperi produsul care ți se potrivește!

De ce trebuie să ai o maşină de tocat carne?

  • În primul rând, pentru că nu vei mai fi nevoită să cumperi carne tocată de la magazin. Se cunoaşte faptul că acest produs, de multe ori congelat, conţine arome artificiale, coloranţi, oase macerate, resturi de organe, tendoane, zgârciuri etc. Nici de termenul de valabilitate nu poţi fi foarte sigură deoarece nu ştii în ce condiţii a fost păstrat produsul. Dacă ai o maşină de tocat carne, lucrurile se simplifică: poţi cumpăra carne proaspătă de porc, de vită, de pui sau vânat pe care s-o toci acasă la tine.
  • Un alt motiv pentru care în bucătăria ta ar trebui să se regăsească o maşină de tocat carne este faptul că acest aparat poate toca şi chiar felia şi alte produse precum fructe şi legume. Depinde de numărul de accesorii precum lame, răzătoare şi cuţite, cu care este dotat modelul respectiv.
  • Mai mult, un astfel de produs electrocasnic îţi permite să obţii carne tocată cu o granulaţie pe care o alegi tu, nu vânzătorul din magazin. Astfel, poţi opta pentru o pastă mai fină sau mai puţin fină, în funcţie de preferinţe.
  • Carnea tocată pe care o obţii va avea o aromă plăcută şi un gust mult mai bun pentru că este proaspătă. Asta, în comparaţie cu produsele ambalate în caserole, de pe rafturile magazinelor.
  • Nu în ultimul rând, o maşină de tocat carne este absolut necesară mai ales dacă îţi plac sarmalele, chiftelele, cârnaţii, micii şi alte preparate din carne tocată.

masina de tocat philips 1Atenţie la puterea aparatului!

Când alegi o maşină electrică de tocat carne, primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este puterea motorului. Un aparat cu o putere mare va toca şi mărunţi o anumită cantitate de carne într-un timp foarte scurt, spre deosebire de un aparat cu o putere mai mică. Cu cât puterea este mai mare, cu atât maşina de tocat va fi mai eficientă. Astfel, este recomandat să cumperi un produs cu o putere de peste 1000 de waţi, dacă vrei să câştigi timp şi să-ţi uşurezi munca în bucătărie. De exemplu, cei de la Phillips au lansat pe piață modele cu o capacitate maximă între 1600 și 2000 de wați, astfel încât procesarea cărnii se face extrem de rapid.

Cât mai multe trepte de viteză

Maşinile de tocat electrice au una sau mai multe trepte de viteză de tocare. Dacă ai de gând să foloseşti aparatul inclusiv pentru mărunţirea fructelor şi a legumelor, ar trebui să te îndrepţi către un produs cu mai multe trepte de viteză. Acestea vor fi folosite în funcţie de alimentul pe care doreşti să-l toci. De exemplu, dacă vrei să toci carne, vei folosi o treaptă de viteză superioară. Dacă vrei să toci legume dar fără să le transformi în pastă, vei folosi o viteză mai mică.

masina de tocat carne philips 2Atenţie la accesorii!

Recomandat este să alegi un model care are cât mai multe accesorii, deoarece acestea îţi vor uşura munca şi te vor ajuta să economiseşti timp. O maşină electrică de tocat carne poate avea incluse: pâlnie pentru umplerea cârnaţilor, cuţite, melc împingător, accesorii pentru răzuire şi feliere, site de diferite mărimi, discuri de măcinare, con pentru tăiere sub formă de cubuleţe sau bastonaşe, dispozitive de separare sâmburi şi pieliţă, dispozitiv pentru autocurățare şi multe altele.

Alege un model cu o capacitate mare!

Degeaba cumperi un model cu o putere mare, dacă acesta are o capacitate de tocare mică. Capacitatea de tocare presupune cantitatea de carne pe care aparatul o mărunţeşte într-un minut. Aşadar, citeşte cu atenţie specificaţiile tehnice ale maşinii şi alege un produs cu o capacitate cât mai mare. Asta, evident, dacă eşti genul de persoană care găteşte mult şi prepară mâncăruri pe bază de carne tocată. Noi am găsit aici câteva modele care te vor ajuta să toci rapid cantități mai mari de carne. Dacă, dimpotrivă, faci 10 sarmale o dată pe an, atunci nu vei avea nevoie de o maşină de tocat cu o capacitate de tocare mai mică. Alege un model mai simplu şi mai ieftin.

Sursa foto: Philips

COMENTARII

Lasă un răspuns